Me and Sydney

Me and Sydney

Ausztráliában dolgozni jó!

2016. június 20. - freka87

Nemrég egy volt kolégám, aki mostmár a HVG-nél újságíró megkért írjak neki pár sort az ausztrál főnökről, mert összesítést készített egy cikkhez különböző országok különböző főnökeiről. Hát az én főnökeim lelkesek, imádják amit csinálnak és a szívügyüknek tekintik a dolgozók hétköznapjait is. A kávézóban például mindig mondják, hogy igyak napközben, mert négy öt tányérral rohangálunk egész nap, és néha időnk sincs, nem hogy enni, de inni sem. A drogériában pedig a manager odajön és szól, hogy Réka irány szünetre, vacsorázni!  A beosztás mindenhol hetente készül, mindenhol megkérdezik mikor szeretnél dolgozni. Egy telefonos aplikáción jelölheted be a napokat amikor ráérsz és úgy oszt be a főnök. Hétvégi napokat csak a legjobbak kapnak, mert ugye vasárnap dupla fizetés jár mindenhol. 

13487324_10154146973776125_264236862_n.jpg

A Yots Cafe logoja :) a cappuccino habjára kakóból szórjuk a formát:)

Ami még érdekes és teljesen más mint otthon, hogy a kávézóban egy tablet van a falon, miután felveszem a csíkos pólót és felkötöm a kötényt, bejelentkezek a kódommal és fotó készül rólam. Ugyanez amikor befejezem a munkát és eljövök.. nincs csalás, késés, a gép jegyzi mikor jöttél, mikor mentél. A drogériában pedig újlenyomatos rendszer van. A munkakezdés előtt egy kis gép a falon újlenyomatot vesz tőlem, üdvözöl hogy hello Reka és ugyan ez történik amikor eljövök munkából, újlenyomattal búcsúzunk :)

A kolégáim mindkét helyen nagyon barátságosak, összejárnak évek óta, engem is hívtak, ők az új barátaim. A legtöbben külföldiek, angolok, ázsiaiak, vannak cseh, nepáli és iraki kolégáim is, néhány ausztrál van csak, összetartó csapat köszönhető a managereknek. Ami nagyon jó, hogy itt számítanak rád, sosem telt még el úgy hét, hogy ne kérdezték volna meg nem tudnék-e maradni még néhány órával tovább, nem tudnék-e hamarabb jönni, itt ha az ember bekeürl a körforgásba akkor fontos eleme lesz a rendszernek és minden ledolgozott órát kifizetnek, nem úgy, mint otthon. 

Az egyetlen óriási különbség nekem az elmőlt évek munkáihoz képest, hogy egész nap talpon vagyok. 10-14 órákat dolgozok, délelőtt kávékkal és forró tányérokkal, tálcállak rohangálok, délután pedig a drogériában hol a kasszában állok, hol pedig a boltban segítek rúzst, krémeket, gyógyszereket és minden egyebet megtalálni, eladni, trécselek a vásárlókkal. A lábaim nagyon elfáradnak a nap végére, van itt minden, izomláz, talp égés és boka, térdfájdalom is, úgyhogy mindent bevásároltam amivel enyhíthetem ezt a fájdalmat. Mentás lábsót vettem, voltaren krémet a bokámra és a térdemre, mentás géllel kenem a talpamat a nap végén és talpbetétet is vettem. Közben pedig cserélgetem a csipőket, hogy ezzel is könnyítsem a dolgomat. Kolégák szerint idővel majd megszokom, de nem panaszkodok, mert szeretem mindkét helyemet, még akkor is, a ha nap végén a legjobb ledobni a cipőt és beájulni az ágyba, hajnal fél1kor miután hazaérek :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://meandsydney.blog.hu/api/trackback/id/tr378823958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása