Me and Sydney

Me and Sydney

Szobavadászat

2016. május 14. - freka87

Az ember nem is gondolná, hogy milyen nehéz normális kiadó szobát találni Sydneyben. Persze mennyivel egyszerűbb lenne, ha egy hatalmas zsák pénzem lenne tele szép, színes zöld százas dollárokkal... Na de majd ez is eljön.

Három hónapja lakok itt a hostelben, két hónapja tervezem, hogy elköltözök, most eljött az idő. Egyrészt azért, mert a szobám mellett van a medence, és a vízszűrő minden reggel 7:30 kor bekapcsol, hétvégén is, és délig zúg, majd délután újra bekapcsol és este fél9 ig újra zúg, ettől kezdek kicsit bekattanni. Másrészt pedig 13 másik ember lakik a házban, három épületre vagyunk osztva, a mi épületünkhöz nincs fürdőszoba, át kell menni a másik épületbe, hogy az ember zuhanyozzon, így ez most hogy esténként már csak 13 fok van nem annyira buli. Úgyhogy tegnap aláírtam a kiköltözési papírt, május végéig maradok, addig pedig jön a lakásvadászat.

Nézzük ezt a piacot itt Sydneyben. A mostani ágyamért (mert ez csak egy ágy, a szobában nincs asztal csak egy szekrény a ruháknak és egy éjjeli szekrény) 170 dollárt fizetek hetente. (igen lehet számolgatni azoknak akik most terveznek idejönni, hogy osztozok egy szobán valakivel közel 40 ezer ft-ért hetente) Na most ez az összeg itt az alja, ettől olcsóbbat már csak akkor talál az ember ha emeletes ágyakon szenved négyesével egy szobában, de én azt nem akartam így közel a harminchoz. 

Az elmúlt hetekben több lakásban jártam, a képek persze sosem azt mutatják, ami a valóság, mindenhol szinte menekültszállásokba botlottam, Olyan is volt, ahol az erkélyt alakították ki szobának úgy, hogy betettek egy egyszemélyes ágyat amit napos szoba jeligével hirdettek. Majd közölték, hogy egyébként valaki a nappaliban is "lakik". Amint megláttam kifordultam a lakásból, ami a 33. emeleten volt a belvárosban... Olyan rémtörténeteket is hallottam, hogy a kínaiak még a nagyobb szekrényeket is kiadják, ahova beköltöznek a diákok, és a rizs ingyen jár a lakáshoz. (és ez nem vicc, inkább szomorú, hogy ide menekülnek dolgozni és tanulni, minden alja munkát elvállalnak 8-10 dolláros órabérért feketén, pedig a minimum az 18 dollár lenne, amit ki kellene, hogy fizessenek óránként mindenkinek) 

Miután megnéztem 4 szobát, arra a döntésre jutottunk szobatársammal, hogy közösen költözünk el, és a cél, hogy találjunk egy lakást, ahol nem laknak ezren, csak mondjuk két szoba van és 4 ember lakik összesen. A legjobb pedig az lenne, ha Bondi Junction-nél lakhatnánk, mert onnan csak 10 perc busszal a tenger, rengeteg szép bolt van, az már az északi része a városnak, sokkal gazdagabb hely, turistákkal és bevásárlóközponttal, vonattal 10 perc a város. Úgyhogy ma el is megyünk megnézni egy szobát, nagyon kíváncsiak vagyunk, ketten lennénk benne, 208 dollár hetente,  szauna, medence, és terasz is van, és az árban már minden egyéb költség is benne van. (per fő ugyebár a 208 dodó) Szóval fingers crossed és reméljük megtaláltuk az igazit!  

Aki lakást keres, utazás előtt áll ajáánlom a flatmates.com oldalt ez fizetős, vagy ami ingyen van a gumtree.com.au 

A bejegyzés trackback címe:

https://meandsydney.blog.hu/api/trackback/id/tr98715390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása